Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015



Η ΩΡΑ ΤΟΥΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!
Παιχνίδι σημαίνειΧαρά
Παιχνίδι σημαίνει Επικοινωνία
Παιχνίδι σημαίνει Ανάπτυξη

Την ώρα του παιχνιδιού, τα παιδιά, γελούν, εκφράζονται, κινούνται, ελευθερώνονται  και εκτονώνονται με το πιο παιδαγωγικό τρόπο.

Την ώρα του παιχνιδιού , τα παιδιά , συνεργάζονται , εκφράζονται , βάζουν όρια  και μαθαίνουν να δέχονται τα όρια των άλλων, γίνονται ομάδα, φίλοι. Είναι μέσα από το παιχνίδι που αποκτούν αυτοέλεγχο, μοιράζονται  σκέψεις , συναισθήματα , υλικά πράγματα και κυρίως εμπειρίες. Και είναι αυτές οι εμπειρίες , του παιχνιδιού , οι πρώτες τους εμπειρίες από το πραγματικό κόσμο, τη κοινωνία που τους περιμένει. Και τους περιμένει έξυπνους , ευκίνητους και λειτουργικούς. Εξοικειώνονται με το μέλλον τους με το πιο χαρούμενο τρόπο!

Την ώρα του παιχνιδιού , τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες, σωματικές και συναισθηματικές. Οι οποίες δεν είναι απαραίτητα έμφυτες, αποκτώνται καιεξελίσσονται.Έλεγχος, συνειδητοποίηση και «λύση» του σώματος, προσανατολισμός, ισορροπία, ρυθμός. Αυτοεκτίμηση και κοινωνικότητα,εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα, συγκέντρωση και παρατηρητικότητα, διαχείριση του θυμού και διαλλακτικότητα…Καιτο jokerστη τράπουλα της ζωής το..Χιούμορ!
Παιχνίδια ομαδικά, σύγχρονα, μουσικοκινητικά, παραδοσιακά, ελεύθερα,  φαντασίας, με ή χωρίς χρήση αντικειμένων.Αλλά, και παιχνίδια με ζωγραφιές, χειροτεχνία, μουσική, κατασκευές και κουκλοθέατρο. Όλα αυτά μας περιμένουν την ώρα του παιχνιδιού στο σχολείο!
Σας περιμένω κι εγώ γεμάτη κέφι και ανυπομονησία!

ΥΓ.Από όλη αυτή τη διαδρομή με τα παιδιά,και συλλέγοντας τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές μας, στο τέλος του σχολικού έτους, θα κάνουμε ένα ανοιχτό μάθημα και για τους γονείς. Έτσι! Για να μάθουν κι αυτοί !
 Με εκτίμηση
 Έρη Κουρτέλλη
Hθοποιός, εμψυχώτρια, κουκλοπαίκτρια
τηλ. 694530617

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ! ! !

…είναι η ώρα που τα παιδιά,  μέσα από τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί,  ανακαλύπτουν πτυχές του εαυτού τους, έρχονται σε ουσιαστική επαφή μεταξύ τους, διευρύνουν τις κινητικές και νοητικές τους ικανότητες...
 …είναι η ώρα που τα παιδιά συγκεντρώνονται, ξυπνάνε τις αισθήσεις τους, ενεργοποιούνται, συνδέονται, γίνονται ομάδα και δημιουργούν...
…είναι η ώρα που περνάνε από τη πραγματικότητα της καθημερινότητάς τους στη πραγματικότητα του εαυτού τους και της αλήθειας τους.. .
…είναι η ώρα που τα παιδιά περνάνε όμορφα!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, μουσικοκινητικές ασκήσεις, θεατρικές δράσεις , έκφραση μέσω  του κουκλοθεάτρου, παιχνίδια συγκέντρωσης , εμπιστοσύνης, φαντασίας, παρατηρητικότητας, ελέγχου του σώματος, της φωνής, της ακοής.
Από αυτή τους τη διαδρομή  και από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές τους στη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα  παρουσιάσουν τη δουλειά που έγινε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το θεατρικό παιχνίδι θεωρείται από τους ειδικούς η κατεξοχήν βιωματική δραστηριότητα που βοηθάει τα παιδιά να αναπτυχθούν ποικιλοτρόπως. Μια τέτοια δραστηριότητα αποτελεί ένα πραγματικό εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή των παιδιών και θα τα ωφελούσε  δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν διασκεδάζοντας.
                             Με εκτίμηση                                                                     
                                                Έρη Κουρτέλλη
Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
τηλ.6945306179







ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  16ΟΥ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
      Γ. Παπανικολάου 2, 152 38  Χαλάνδρι, Τηλ: 210 600 29 91
 
Χαλάνδρι, 24/09/2015
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiihTDJENA8KCf3HTVYZ2AaQflI65GOVH6preb_Uu5GVZkIiPnV_AHtp3XA_wqUmc0_zhlU23wi6pAfwwYQIIqC73kA4hZp8nHJ3xgznAZJnzcfn_50hOMgvIFhwACAE4ieBixU4GtZ6_k/s1600/%CE%9D%CE%AD%CE%B1+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1.png

Αγαπητοί γονείς,
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Νηπιαγωγείου δίνει τη δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας με τις εξής δραστηριότητες:

α.   Δημιουργικό παιχνίδι κάθε Πέμπτη 17:00-18:00 στο χώρο του νηπιαγωγείου.
β.   Θεατρικό παιχνίδι κάθε Πέμπτη 18:00-19:00 στο χώρο του νηπιαγωγείου.
γ.  Γυμναστική προσχολικής ηλικίας κάθε Τρίτη 17:00-18:00 στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Όσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών του στις παραπάνω δραστηριότητες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Σύλλογο Γονεων και Κηδεμόνων μέσω του εντύπου που θα δοθεί στα παιδιά από τις δασκάλες τους.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου